Home
C.A.M.P.
Automodellen
Links
Contact

Club Autos Miniatures Peugeot

De "Club Autos Miniatures Peugeot" (kortweg CAMP) is in september 1995 opgericht tijdens de Algemene Oprichtingsvergadering op het hoofdkantoor van Automibiles Peugeot in Parijs Frankrijk.




 
 

Drie enthousiaste miniatuurverzamelaars van het merk Peugeot en leden van L'Aventure Peugeot (de overkoepelende vereniging van (bijna) alle Peugeotclubs) zijn op dit idee gekomen.
Dit als antwoord op de vraag van talloze miniatuurverzamelaars van het merk met de Leeuw.




 
 

Diverse verzamelaars uit de gehele wereld hebben zich inmiddels hierbij aangesloten, oa. uit landen zoals: Frankrijk, Belgie, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Zuid-Afrika, Amerika en natuurlijk Nederland.

Het clubblad "Les Ruggisants" staat boordevol nuttige informatie en nieuwtjes over de miniatuurauto's van Peugeot. Het blad verschijnt 4x per jaar in het Frans en een aantal artikelen worden ook vertaald in het Engels.

De leden kunnen ieder jaar een
"clubmodel" kopen met korting in de schaal 1/43. Zo is o.a. al verschenen: Peugeot 203 Jeep Agricole, Peugeot 306 Break de Chasse, Peugeot Scooter, Peugeot 505 coupe en cabriolet, 205 Break Verve, enz.
Deze modellen zijn exclusief voor leden van de CAMP en derhalve niet in de winkels tekoop. Deze modellen zijn in een iets andere (minder exclusief) uitvoering wel tekoop.






 
 

Doelstelling:

De doelstellingen van de club zijn:

1. Het 4x per jaar uitgeven van het clubmagazine met achtergrond informatie, diverse geillustreerde artikelen, kort nieuws en kleine advertenties van leden.
2. Het verzamelen van alle documenten en studies over modellen.
3. Het inventariseren van alle Peugeotmodellen en het jaarlijks uitgeven van een lijst van alle Peugeotmodellen.
4. Het inventariseren van lijsten met modelautofabrikanten.
5. Het organiseren en/of deelnemen aan activiteiten, manifestaties en tentoonstellingen em Peugeot modelauto's te promoten.
6. Het uitgeven van modelauto's van Peugeot in de schaal 1/43 van o.a. nog niet eerder verschenen modellen.

 



 

Voor wie bestemd:

Deze club is bestemd voor diegene die miniatuurauto's, folders, pins, persmappen, boeken, etc. verzamelen. Uiteraard alleen van het merk Peugeot of Simca. Ook liefhebbers van het merk Simca/Talbot zijn van harte welkom bij de CAMP. In het clubblad wordt ook aan Simca/Talbot modellen aandacht besteed.
 




 
 

Kosten lidmaatschap:

Het jaarlijkse lidmaatschap van de Club Autos Miniatures Peugeot kost 45,00 EURO.

Bent u geinteresseerd geraakt in de club, meld u dan nu aan.





Informatie Nederland:
Informatie België:
camp@patris.be



 

to Top of Page

Copyright Minipeugeot 2009 | minipeugeot@online.nl